Toch kans op rotonde in N216 bij Goudriaan

Toch kans op rotonde in N216 bij Goudriaan

Asfalt-A58-LargeGOUDRIAAN • De kans is aanwezig dat er toch een rotonde komt op de kruising in de N216 bij Goudriaan. De provincie Zuid-Holland en de gemeente Molenwaard gaan hierover op korte termijn in gesprek.

Dit meldt de woordvoerder van de gedeputeerde Floor Vermeulen. Eerder deze week reageerde Klankbordgroep Goudriaan zeer teleurgesteld op de mededeling dat de toegezegde ‘linksaffer’ niet door zou gaan.

“Inclusief onder meer het slaan van damwanden en het groot onderhoud op deze plek zou dit ongeveer een miljoen euro gaan kosten. Daarmee kom je dichtbij het bedrag dat een rotonde kost. Vandaar dat we besloten hebben een stap terug te doen en alle mogelijkheden nog eens tegen het licht te houden. Verkeerstechnisch gezien is daarbij een rotonde de beste optie en een linksaffer de second best.”

Tijdelijke maatregelen
De provincie voert op de kruising wel tijdelijke maatregelen uit. “Die zijn vooral bedoeld om het oversteken voor fietsers veiliger te maken. Zo is het straks niet meer mogelijk voor auto’s die uit de richting van Schoonhoven komen om een afslaande auto naar Goudriaan rechts te passeren. Voor fietsers doemen die opeens op, wat voor onveilige situaties zorgt.”

Lees verder: www.hetkontakt.nl/regio/alblasserwaard/50508/toch-kans-op-rotonde-in-n216-bij-goudriaanRelated posts