Meerderheid raad Molenwaard wil Slingelandse Plassen kopen

Meerderheid raad Molenwaard wil Slingelandse Plassen kopen

3262d412-add6-40bb-9a22-05b86c2a81b9_thumb840MOLENWAARD • Het college van Molenwaard wilde natuur- en recreatiegebied de Slingelandse Plassen bij Goudriaan niet aankopen, maar een meerderheid van de raadsleden denkt er anders over.

De provincie biedt het terrein aan voor het symbolische bedrag van 1 euro. Ronduit voorstanders van aankoop zijn PvdA en CDA. SGP en CU willen eerst meer informatie en neigen ook naar een ‘ja’. Tegen de aankoop zijn Gemeentebelangen en de VVD.

Historische kans
Sjoerd Veerman maakte namens de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard (NVWA) gebruik van de mogelijkheid om in te spreken tijdens de raadsvergadering van dinsdag 22 november. Hij denkt dat beheer door burgers mogelijk moet zijn en de onderhoudskosten laag zal houden. “Den Hâneker heeft al vele natuurplannen gemaakt en uitgevoerd. Ik roep u op te investeren in een groene gemeente en het overleg te starten met mensen die mee willen doen. Wij willen graag een plan van aanpak maken waaruit blijkt dat je met een miljoen meer kunt doen dan gedacht. Grijp deze historische kans en koop de Slingelandse Plassen voor de burgers.”

Samen regelen
De miljoen waar Veerman over sprak is het bedrag dat de provincie meegeeft als de gemeente tot koop overgaat. Veerman zei ook: “We hebben expertise, we zijn landelijk een voorbeeld met onze regio. Samen met ambtenaren en bestuurders willen we bekijken: kunnen we dit goed regelen?”

Snel vergaderen
Bas de Groot (SGP) vroeg Veerman: “Hoeveel tijd hebben jullie nodig om een plan te maken? De provincie verwacht vrij snel een antwoord.” Veerman: “Wij kunnen sneller vergaderen dan u. Laten we de koppen bij elkaar steken. We hebben ons voorwerk gedaan, wij doen daar al onderhoud.”

Lees verder: www.hetkontakt.nl/regio/alblasserwaard/algemeen/108032/meerderheid-raad-molenwaard-wil-slingelandse-plassen-kopenRelated posts