‘Komst glasvezel in Molenwaard hangt af van gemeenteraad’

‘Komst glasvezel in Molenwaard hangt af van gemeenteraad’

glasvezel-internetMOLENWAARD • Als de gemeenteraad van Molenwaard meewerkt aan een lening van 10 miljoen euro, komt er glasvezel. Dat is de mening van de Stichting Glasvezel Molenwaard.

 “De bal ligt bij de gemeenteraad”, verduidelijk Rijkus Krabbendam van de stichting. Het bestuur van de stichting heeft onlangs een brief gestuurd naar de gemeenteraad, waarin wordt uitgelegd dat een lening via de Bank Nederlandse Gemeente de enige optie is om glasvezel te realiseren in Molenwaard.

“Wat betreft de financiering door particulieren, zijn we er wel uit”, vervolgt Krabbendam. Bijna zeventig procent van de inwoners van de gemeente die een aansluiting heeft voor data, wil meedoen. In vergelijking met gemeenten elders in het land, is dat percentage hoog.

Gevaar
Krabbendam: “Dit gebied staat onder druk. Het gevaar van vergrijzing en leegloop ligt op de loer. Dan zijn goede digitale verbindingen belangrijk voor de leefbaarheid.”

Lees verder: www.hetkontakt.nl/regio/alblasserwaard/algemeen/118395/-komst-glasvezel-in-molenwaard-hangt-af-van-gemeenteraad-Related posts