CDA Z-H dringt aan op veiligheidsmaatregelen kruising N216 bij Goudriaan

CDA Z-H dringt aan op veiligheidsmaatregelen kruising N216 bij Goudriaan

8f635d35-b7b2-4e78-a5f6-9dd3172500a8_thumb840GOUDRIAAN • De provincie moet zo snel mogelijk maatregelen nemen om de veiligheid te verbeteren op de N216-kruising ter hoogte van Goudriaan. Dat stelt CDA-Statenlid Maurits de Haan in zijn schriftelijke vragen aan het college van Gedeputeerde Staten.

De Haan: “Op deze kruising vinden regelmatig ongelukken plaats, soms met ernstig letsel voor betrokken fietsers tot gevolg. Wat het CDA betreft moet de provincie hier op korte termijn iets aan doen.”

De N216 is een provinciale weg in de provincie Zuid-Holland. Deze weg wordt veelvuldig gebruikt door scholieren tussen Ottoland, Schoonhoven en Gorinchem, die de weg ter hoogte van Goudriaan oversteken. Al in 2003 vroeg een klankbordgroep aandacht voor de verkeersveiligheid op de kruising. Sindsdien is het autoverkeer op de N216 structureel toegenomen en de kruising wordt ook veel gebruikt door recreatieve fietsers. Bijna-ongevallen zijn aan de orde van de dag en regelmatig vinden er daadwerkelijk aanrijdingen plaats, soms met ernstige gevolgen.

Lees verder: www.hetkontakt.nl/regio/alblasserwaard/92292/cda-dringt-aan-op-veiligheidsmaatregelen-kruising-n216-bij-goudriaanRelated posts